Продукти
-
1
зелена салата
-
120
г
рукола
-
10
г
стафиди
-
20
г
орехи
-
40
г
синьо сирене
-
30
г
сирене "гауда"
-
10
г
крутони , предварително изпечени със зехтин
-
15
мл
лек майонезен сос
-
лимонов сок
на вкус
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и накъсваме зелената салата и я поставяме в купа.
- Към нея добавяме почистената и измита рукола. Добавяме лимонов сок и сол на вкус, разбъркваме внимателно.
- Нарязваме синьото сирене и гаудата на кубчета, и ги прибавяме към салатата.
- Добавяме крутоните, стафидите и орехите.
- Поливаме с майонезения сос и сервираме.