Продукти
-
чесън
на прах
-
подправка "рустикана"
на вкус
-
30
мл.
вода
-
30
мл.
бяло вино
-
200
г
скариди
-
5
мл.
ликьор "самбука"
-
10
мл.
анасонов ликьор
-
1
връзка
пресен лук
-
2
бр.
зелена салата
-
30
г
ядки
по избор
Начин на приготвяне
- Измиваме добре скаридите.
- Загряваме леко дълбок тиган и изсипваме скаридите.
- Добавяме водата и ги оставяме да се позадушат леко.
- След това добавяме бялото вино, рустиканата, самбуката и чесъна на прах. Разбъркваме внимателно.
- Добавяме анасоновия ликьор и отново разбъркваме леко.
- Измиваме и нарязваме зелената салата и зеленият лук и ги слагаме в голяма купа.
- В хаванче счукваме ядките по избор (бадеми, лешници, кедрови ядки). Добавяме ги към салатата.
- Към салатата добавяме и скаридите, и разбъркваме внимателно.
"Зелена салата със скариди" по рецепта на Ния Янева от предаването "Гладни момичета".