Зелена салата със скариди

Продукти

  • чесън на прах
  • подправка "рустикана" на вкус
  • 30 мл. вода
  • 30 мл. бяло вино
  • 200 г скариди
  • 5 мл. ликьор "самбука"
  • 10 мл. анасонов ликьор
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 бр. зелена салата
  • 30 г ядки по избор

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large zelena salata sas skaridi

Начин на приготвяне

  1. Измиваме добре скаридите.
  2. Загряваме леко дълбок тиган и изсипваме скаридите.
  3. Добавяме водата и ги оставяме да се позадушат леко.
  4. След това добавяме бялото вино, рустиканата, самбуката и чесъна на прах. Разбъркваме внимателно.
  5. Добавяме анасоновия ликьор и отново разбъркваме леко.
  6. Измиваме и нарязваме зелената салата и зеленият лук и ги слагаме в голяма купа.
  7. В хаванче счукваме ядките по избор (бадеми, лешници, кедрови ядки). Добавяме ги към салатата.
  8. Към салатата добавяме и скаридите, и разбъркваме внимателно.

"Зелена салата със скариди" по рецепта на Ния Янева от предаването "Гладни момичета".