Зеленчукова крем супа

Продукти

  • 300 г картофи
  • 250 г моркови
  • 120 г тиквички
  • 400 мл бульон
    , зеленчуков
  • 2 листенца босилек
    , пресен
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме зеленчуците на едри парчета. Заливаме ги със зеленчуковия бульон, добавяме босилека и ги слагаме на среден огън да заврат. 
  2. Варим ги 20 минути или докато омекнат.
  3. След като се сварят зеленчуците, заедно с бульона, ги пасираме в блендер или пасатор. 
  4. Посоляваме ги със сол и пипер на вкус.
  5. Супата сервираме гореща, със малко ситно нарязан зелен лук и препечен хляб.