Продукти
-
2
ч.л.
захар
-
2
л.
зеленчуков бульон
-
120
мл
соев сос
-
14
гр.
царевично нишесте
-
10
мл
соево масло
-
20
мл
сусамово масло
-
160
гр.
пресен лук
-
240
гр.
тофу
-
160
гр.
гъби шийтаке
-
160
гр.
моркови
-
300
гр.
ряпа
-
30
мл
вода
Начин на приготвяне
1. Обелваме ряпата и морковите и ги нарязваме на филийки с дебелина около 2 мм. Отрязваме стъблата на гъбите шийтаке и ги нарязваме наполовина. Измиваме пресния лук и го нарязваме и него на тънки ивици. Допълнително нарязваме и тофуто.
2. Изсипваме сусамовото и соевото масло в тиган и ги загряваме до по-висока температура, така че добавяйки ряпата, морковите и гъбите да се запържат за малко. Добавяме зеленчуковия бульон /или водата, ако сте използвали нея/ и оставяме да заври. Допълнително прибавяме и соевия сос и захарта.
3. Отделно смесваме царевичното брашно и вода в купа и ги използваме за сгъстяване на течността, която сме получили до момента.
4. За финал добавяме тофуто и пресния лук и оставяме супата отново да заври.