Зеленчукова супа
Продукти
-
1
с.л.
копър
-
1
чушка
-
1
ч.л.
сол
-
60
г
олио
-
300
г
картофи
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
дафинов лист
-
1
с.л.
магданоз
-
1
ч.л.
черен пипер
-
50
г
грах
от консерва
-
100
г
лук
-
60
г
броколи
-
50
г
карфиол
-
50
г
корени ряпа
-
50
г
корени магданоз
-
50
г
моркови
-
200
г
домати
-
200
г
зеле
-
50
г
царевица
от консерва
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно морковите, чушката, кореновите магданоз, ряпата и лука и ги задушаваме с мазнината до омекване. Прибавяме към тях царевицата, броколите, граха, карфиола и червения пипер.
- Нарязваме на тънки ивици зелето и го поставяме във вряща вода. Когато тя наново заври, прибавяме картофите нарязани на кубчета и задушените зеленчуци, за да врят заедно 15 минути. На края прибавяме ситно нарязаните домати, зърната черен пипер, дафинов лист и сол.
- Отстраняваме супата от огъня. Поднасяме я гореща.