Продукти
-
5
г
черен пипер
-
10
г
червен пипер
-
5
г
сол
-
200
г
лук
-
3
скилидки
чесън
-
300
г
морков
-
300
г
целина
1 малка глава
-
300
г
зелена чушка
-
300
г
червена чушка
-
500
г
домати
-
500
г
нахут
Начин на приготвяне
- Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.
- След това го варим час-час и половина.
- Почистваме и нарязваме на средно едри кубчета всички зеленчуци.
- Задушаваме ги и овкусяваме със солта, черния пипер и червения пипер, след това прибавяме вече сварения нахут и оставяме на тих огън, до пълна готовност.
- Преди сервиране, по желание гарнираме със ситно нарязан магданоз.