Зеленчукова яхния с нахут

Продукти

  • 5 г черен пипер
  • 10 г червен пипер
  • 5 г сол
  • 200 г лук
  • 3 скилидки чесън
  • 300 г морков
  • 300 г целина
    1 малка глава
  • 300 г зелена чушка
  • 300 г червена чушка
  • 500 г домати
  • 500 г нахут

Начин на приготвяне

  1. Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.
  2. След това го варим час-час и половина.
  3. Почистваме и нарязваме на средно едри кубчета всички зеленчуци.
  4. Задушаваме ги и овкусяваме със солта, черния пипер и червения пипер, след това прибавяме вече сварения нахут и оставяме на тих огън, до пълна готовност.
  5. Преди сервиране, по желание гарнираме със ситно нарязан магданоз.