Зеленчукови тиганици

Продукти

  • 500 г картофи
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.ч. олио
    за пържене
  • 3 стръка магданоз
  • 3 стръка копър
  • 8 с.л. брашно
  • 2 яйца
  • 1 чушка
  • 2 моркова
  • 1 тиквичкa

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и настъргваме на едро ренде картофите, морковите и тиквичката. Поставяме ги в голяма купа.
  2. Почистваме и нарязваме на стино чушката, копъра и магданоза, и ги прибавяме към останалите зеленчуци. 
  3. Яйцата разбиваме едно по едно, заедно с брашното и щипка сол. Добавяме ги към зеленчуковата смес и разбъркваме добре.
  4. В тиган слагаме малко от мазниата и го загряваме хубаво. Слагаме по 1 с.л. от сместа и я изтъняваме внимателно.
  5. Пържим тиганиците от двете страни, за около 4-5 минути. Поставяме ги върху кухненска хартия за да се изцедят от мазнината.
  6. Сервираме с гарнитура от кисело мляко.