Продукти
-
450
г
захар
-
400
мл.
диня
пасирана, без семките
-
0,5
пакетче
гелфикс
Dr.Oetker
Начин на приготвяне
- Приготвяме гелфикса според указанието на опаковката му.
- Пасираме динята.
- След това смесваме гелфиксът с 1 супена лъжица захар и го добавяме към пасираната диня.
- Слагаме сместа да заври на силен огън.
- След като започне да бълбука я отстраняваме от котлона и добавяме останалото количество захар.
- Отново поставяме на огъня и оставяме за 1 минута, като бъркаме непрекъснато.
- Отстраняваме от котлона, добавяме ванилията и изсипваме в подсушени буркани.
- Завинтваме капачките и обръщаме бурканите за 5-6 минути.
Забележка:
Количеството продукти са достатъчни за около 2 буркана от 0,500 кг.
Ако сложим желето в по-малки буркани и ни остане количество може да го "разсипем" в купички за крем карамел, като след това го оставим за около час да "стегне" в хладилника. После сервираме, по желание може да го гарнираме с няколко стръкчета мента.