Желе от диня

Продукти

  • 450 г захар
  • 400 мл. диня
    пасирана, без семките
  • 0,5 пакетче гелфикс
    Dr.Oetker

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме гелфикса според указанието на опаковката му.
  2. Пасираме динята.
  3. След това смесваме гелфиксът с 1 супена лъжица захар и го добавяме към пасираната диня. 
  4. Слагаме сместа да заври на силен огън. 
  5. След като започне да бълбука я отстраняваме от котлона и добавяме останалото количество захар.
  6. Отново поставяме на огъня и оставяме за 1 минута, като бъркаме непрекъснато. 
  7. Отстраняваме от котлона, добавяме ванилията и изсипваме в подсушени буркани. 
  8. Завинтваме капачките и обръщаме бурканите за 5-6 минути.

Забележка:

Количеството продукти са достатъчни за около 2 буркана от 0,500 кг.

Ако сложим желето в по-малки буркани и ни остане количество може да го "разсипем" в купички за крем карамел, като след това го оставим за около час да "стегне" в хладилника. После сервираме, по желание може да го гарнираме с няколко стръкчета мента.