Close search

5 домашни средства срещу кървенето на венците

5 домашни средства срещу кървенето на венците Домашни средства срещу кървенето на венците Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Възпалението и кървенето на венците са един от най-честите проблеми в устната кухина. Независимо от факта, че причините за тези състояния могат да бъдат различни, в повечето случаи това се дължи на неправилна орална хигиена и психологически стрес, при което се увеличава рискът от развитие на пародонтит.

В тези съвети ви препоръчваме естествени средства, които ще ви помогнат да се отървете от кървящите венци.

Изплакване на устата с топла вода и сол - има положителен ефект върху състоянието на устата и венците. Солта има антисептичен ефект и подобрява кръвообращението на венците, премахва възпалението и спира кървенето. Достатъчно е да правите 2 изплаквания на ден, сутрин и вечер, като към чаша топла вода добавите щипка сол.

Почистване и масаж на венците с мека четка за зъби - така ще избегнете възпаление, което обикновено води до отслабване на венците и разклащане на зъбите. Потърсете специална четка с мека повърхност (за чувствителни зъби) и масажирайте венците си с нея след всяко миене.

Сода - полезна срещу кървене и болезнени венци, както и за много други възпалителни или гъбични заболявания в устната кухина. 

 Смесете малко количество сода за хляб с вода, за да се образува паста и нанесете върху венците си чрез пръсти. След това измийте зъбите си с мека четка и изплакнете устата си, както обикновено.

Мащерка - утвърдена като ефективен природен лек за подсилване и грижа за зъбите и венците. Билката е особено полезна при оголване на венците и разклащане на зъбите. За целта правете редовни изплаквания на устата с прецедена отвара от мащерка (1 чаена лъжичка суха или прясна билка се залива с 1 чаена чаша вряща вода и се запарва за 5 минути).

Авокадо - прави венците по-силни и здрави. Също така се справя с кариеси и орални заболявания като пиорея (гнойни венци). 

Когато използвате авокадо в салати или други ястия, винаги оставяйте малко количество, за да си правите маска за венците с него.

Източник: framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност