Close search

Балансираното хранене е по-ефикасно от всяка диета за отслабване

Балансираното хранене е по-ефикасно от всяка диета за отслабване По-ефикасен начин за отслабване от диетите е разнообразната балансирана храна без забрани за ограничения, когато човек си похапва от всичко, но внимателно съблюдава количеството. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

По-ефикасен начин за отслабване от диетите е разнообразната балансирана храна без забрани за ограничения, когато човек си похапва от всичко, но внимателно съблюдава количеството.

Ефективността за ограниченото, балансирано хранене става ясно от изследване, което обръща внимание и на психологическия аспект на проблема с теглото на тялото в съвременното общество.

Модерният идеал за тяло е такъв, че 70% от жените и половината мъже искат да отслабнат. От тях 67% от жените и 39% от мъжете са били на диета поне веднъж в живота си, става ясно от отговорите на анкетирани 105 771 души.

"Натискът на определен имидж на тялото в нашето общество, води до това дори хора с нормално тегло да се подлагат на диети. Близо 58% от жените с нормално тегло пазят диети, а при мъжете такива са 27%", констатира проф. Серж Еркберг, който е координатор на изследването, цитиран от агенция БГНЕС.

Източник: zdrave.log.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност