Close search

Домашна маска с ракия против косопад и мед за подсилване

Домашна маска с ракия против косопад и мед за подсилване Домашна маска с ракия против косопад и мед за подсилване Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ежедневната загуба на 30 до 50 косъма се смята за нормален биологичен процес. Когато обаче загубата на косата стане твърде голяма, това може да се дължи и на по-сериозен проблем.

Причина за обилен косопад могат да бъдат: метаболитно нарушение (липса на витамини B6 и B9), възбуда, стрес, общо отслабване на тялото, причинено от предишни заболявания (анемия, грип, хронични настинки с повишена температура), наследствено предразположение. За да се справите с подобен проблем можете да подсилите косата си с домашно приготвена маска против косопад, пишат от bilka.info.

За целта разбъркайте много добре 2 сурови жълтъка. Добавете към тях 50 мл. ракия и малко вода и отново разбъркайте. Втрийте получената смес в кожата на главата и разпределете равномерно върху цялата коса. Оставете маската да действа 20 минути, след което изплакнете с подходящ шампоан. Маската е подходяща за всички типове коса.

Следващата маска също е много подходяща за подсилване на косата. Смесете и разбъркайте добре 1 жълтък, 1 с. л. зехтин, 2 с. л. сок от прясно изцеден лук и 1 ч.л. мед. Получената смес втрийте първо корените, а после разнесете и по цялата коса. Увийте главата си с хартия, след това с найлон и накрая с кърпа. Останете така 2 часа, след което косата се измива с разбит жълтък и се облива с оцет, разреден с вода.

3 Коментара

  1. Small
    ха

    ха ха ха ха

  2. Small
    ха

    ха ха ха ха

  3. Small
    Анонимен

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност