Close search

Кленов сироп и кленова диета

Кленов сироп и кленова диета Произвежданият в Канада кленов сироп има уникални свойства - вместо вредна захароза, той съдържа изработена от дървото сладка глюкоза и голямо количество полезни микроелементи. 80% от кленовия сироп в света е произведен в канадската провинция Квебек. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Произвежданият в Канада кленов сироп има уникални свойства - вместо вредна захароза, той съдържа изработена от дървото сладка глюкоза и голямо количество полезни микроелементи. 80% от кленовия сироп в света е произведен в канадската провинция Квебек.

Кленовият сок се сгъстява чрез изпаряване, в резултат на което се получава кленовият сироп. От 40 л сок се получава средно 1 л сироп или мека кленова захар.

Кленовият сироп може да замести захарта във всички области на нейното приложение. 
Kленовият сироп е изключително богат на калий, калций и желязо и не съдържа никакви мазнини.
Съдържа над над 20 антиоксидантни съединения, минерали с природен произход като цинк, тиамин и калций, както и редица биологично активни съединения, които са полезни за здравето.
Съдържа високи концентрации на фитохормони и в частност абсцисиева киселина.

Ползи от Кленовия сироп:

Кленовият сироп е мощно и ефективно оздравително средство за профилактика на рака, диабета и затлъстяването, има силни антибактериални свойства.
Успехът на диетата с кленов сироп e добре известен и признат не само в света, но и у нас положителен ефект върху кожата и косата, положителен ефект върху храносмилателната система, психическото и физическото състояние.
Прилагайки диета с кленов сироп ще имате повече сила и енергия. Засилва метаболизма. Мощен детоксикатор. Противоречиви са мненията за това дали е здравословна тази диета поради факта ,че не се приема никаква друга храна.

Какво представлява диетата с кленов сироп:

Това е Диетата Master Cleanse, която включва прясно изстискан лимонов сок, лют червен пипер, кленов сироп и вода и е ефективен метод за бързо и значително отслабване чрез очистване на организма
При тази диета можете да отслабнете с 5 до 10 кг. само за 10 дни.
Диетата с кленов сироп може да се прилага три до четири пъти годишно.
Диетата не трябва да продължава повече от 10 дни. Ако желаете да повторите диетата трябва да направите пауза от 4 седмици.
През първите три дни на диетата е възможно да почувствате слабост или отмалялост. Това е в резултат на активното изчистване на организма от отрови.
Тази диета е доста агресивна,затова нека се прилага само от здрави хора.
По време на диетата с кленов сироп не трябва да консумирате никаква друга храна.

Съдържание:

В тази диета се заменят основните хранения със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За да приготвите тази напитка са Ви необходими следните съставки:
- 2 супени лъжици оригинален канадски кленов сироп
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили) за подобряване на метаболизма и циркулацията
- 300 мл. топла или студена вода
Всички съставки се разбиват до получаване на хомогенна смес.

За постигане на желаните резултати трябва да консумирате 6 до 12 чаши (2 до 4 литра) дневно от тази напитка. Когато почувствате глад или слабост изпивайте по една чаша. С тази напитка ще снабдите организма си с необходимите му за правилно функциониране витамини и минерали. Отсъствието на протеини по време на диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсини от организма.
Захранване:
Преминаването към нормално хранене трябва да става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна!
Как да задържите килограмите си след, като спрете диетата?
Заменяйки едно или две хранения на ден с кленов сироп.
Заменяйки закуската и вечерята с кленов сироп Вие всъщност продължавате процеса на изчистване на тялото, започнат с диетата. Това помага и за поддържане на телесното тегло. Добре е да спазвате този режим в продължение на един месец.
След това можете да преминете към последната фаза на прочистване, а именно към - еднодневната програма .Тоест един ден от седмицата замествате храненията с кленов сироп.

Наистина ли е ефективна диетата с Кленов сироп?

Да, това се дължи на активното намаляване на мастните натрупвания и ефикасното елиминиране на токсините от тялото!

Източник: fhl.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност