Close search

Kulinaria.bg - две години поднесено с любов!

Kulinaria.bg - две години поднесено с любов! Kulinaria.bg - две години поднесено с любов! photo-credit

На празника на виното и любовта сме на гости на Kulinaria.bg, за да отбележим втория рожден ден на медията. "Наздраве" ще си кажем с Нина Тодорова, главен редактор на сайта.

Честит Рожден Ден, Kulinaria.bg! За какво мечтае един специализиран сайт на своя втори рожден ден?

Благодаря! На своя втори рожден ден мечтите са още по-смели. Желанието ни е да се развиваме още повече в кулинарния свят и да не спираме да радваме читателите си с полезна и приятна информация.

Днес е денят на виното и любовта. Дай твоето идеално меню за този празник?

Най-важното според мен не само на този, но и на всеки празник е да сме с любимите си хора.

Като меню, не мога да скрия пристрастията си към десертите. Но бих започнала с чаша хубаво червено вино, поднесено със синьо сирене и грозде. Като основно ястие бих се спряла на Пиле по Дижонски - много апетитно и ароматно ястие, пък е и любимо на моята половинка. За десерта нямам съмнение - Шоколадова торта "Трюфел", всеки път когато я приготвям едва дочаквам да стегне в хладилника (смее се). И най-важното - винаги приготвено и поднесено с любов!

Любовта на какво има вкус?

На тръпчиво вино, горещ карамел и пикантен джинджифил.

Сега какво е модерно в кулинарното изкуство? Тенденции, продукти, съчетания...?

През последните години много модерна стана здравословната кухня. И това е много добре, стига да я разчитаме правилно. Съчетанието на сурови продукти също винаги е провокирало интерес. Много важно е да правим разлика между суровоядство и здравословно хранене. И двете са полезни, но аз лично никога не обичам да стигам до крайности. Всеки организъм е различен сам по себе си и има различни нужди, не трябва да се ограничаваме. Важно е съчетаването.

Какво мислиш за полуфабрикатите?

За съжаление масово са наложени по пазарите в целия свят. Твърдо против съм и не използвам такива продукти. Предпочитам да се разходя когато имам време до някоя ферма в района, или да си поръчам от такова място, но да знам реално какво консумирам. Все пак храната е здраве.

Българинът има ли вече отношение към храната? Обръща ли внимание на начина, по който изглежда тя, как е поднесена, вкусът й...?

Това е нещото, към което Kulinaria.bg се стреми. Да покажем и научим хората на отношение към храната, защото много хора за съжаление не го правят. Смело мога да твърдя, че нашите читатели имат отношение към добрата храна и определено обръщат внимание на това, което имат в чинията. Хубавото е, че все повече вече хората започват да го правят. Отново се повтарям, но най-важното е да е приготвена и поднесена с любов. Това е тайната съставка на всяко ястие. Според мен храната има душа и усеща всичко.

В това отношение би ли казвал, че Kulinaria.bg има мисия?

Да, точно както споменах преди малко. Това е една от мисиите ни - отношение към всяко ястия, независимо дали става дума за пържени яйца или шоколадово суфле.

Какво й липсва на българската кухня, за да стане така популярна по света като италианската или френската?

Популяризиране. Имаме уникални ястия и продукти, които с нищо не отстъпват на която и да е световна кухня.

Кое е най-странното нещо, което си опитвала?

Панирани скариди с кисело-пикантен сос в Мадрид, Испания. Оказа се много вкусно, но и също толкова странно ястие, защото панировката беше направена от морски дарове.

Кои са трите кулинарни дестинации, които си мечтаеш да посетиш?

На първо място много бих искала да посетя Индия, Ню Делхи. Той се слави като градът с най-голям избор от ресторанти и с най-хубава кухня в Индия. Индия е известна със своите подправки, а аз ги обожавам. Следва Банкок, Тайланд. Тайландската кухня е ароматна, вкусна, пикантна и съчетаваща изключително умело сладки и кисели вкусове, тропически плодове с месо и риба. Третият е Аделейд, Австралия. В Termo.bg четох, че сред сухите и горещи пейзажи на Южна Австралия се намира един от “най-вкусните” градове в света - Аделейд. Заобиколен от плодородни земи и гален от топлите слънчеви лъчи, той е известен с едни от най-качествените вина извън района на Средиземноморието, вкусни рибни ястия и морски деликатеси. Аделейд съчетава средиземноморските традиции в приготвянето на храна с типични за Австралия продукти като месото от кенгуру, което според мнозина кулинарни виртуози притежава доста добри вкусови качества.

Автор: Бисер Костадинов, Svejo.net

Снимка: Владимир Йорданов

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK