Close search

Куркуминът влиза в борба с рака

Куркуминът влиза в борба с рака Куркуминът е известен от години на учените със способността си да забавя растежа на някои видове ракови клетки Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Изследователи от центъра James Graham Brown (САЩ) провеждат изследвания с куркумин за лечение на рак на дебелото черво. 

Куркуминът е известен от години на учените със способността си да забавя растежа на някои видове ракови клетки и разпространението им, както и да увеличи ефективността на химиотерапията. 

За съжаление обаче не се усвоява лесно от клетките на дебелото черво, което намалява ефикасността му. 

Сега онколозите работят над нов начин за "доставката" му там, където е най-необходим – чрез използването на екзомери – мехурчета мазнини от плодови растения. 

Използвайки специални центрофуги, медиците съединяват мехурчетата мазнини с подправката, което прави транспортирането й до туморните клетки много по-лесно. Имайки предвид, че новите препарати са на основата на природни компоненти, няма странични ефекти, пише още jiveizeleno.com.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK