Close search

Пет маски с мед за здрава и красива кожа

Пет маски с мед за здрава и красива кожа Всички знаем колко е полезен меда. По какъв начин ни помага за поддържането кожата здрава и красива? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем колко е полезен меда. По какъв начин ни помага за поддържането кожата здрава и красива?

Яйца и мед

Идеалният начин да тонизирате лицето си. Смесете белтъка на едно голямо яйце с една супена лъжица мед. Колкото по-тъмен е цветът на меда, толкова по-голяма е концентрацията на антиоксиданти. Нанесете тази смес върху лицето си и изчакайте 10 минути да подейства, след което изплакнете и хидратирайте допълнително с ежедневен крем.

Маска за лице с мед и лимон

Когато става въпрос за действията на меда върху кожата на лицето, то безспорно най-важните са овлажняващите и изглаждащи такива. Освен всичко останало, медът, нанесен върху кожата, създава плътен филм, предпазващ от вредните слънчеви лъчи и атмосферни условия. Натуралният продукт предотвратява появата на черни точки, зачервявания и дори пигментни петна. 

За да направите маската с лимон е необходимо да затоплите малко меда, за да избегнете така характерното „захаросване“. Добавете няколко капки лимон, които по желание можете да замените с есенция от портокал, лайм или какъвто и да е цитрусов плод. Готовата смес нанесете върху лицето, като акцентирате върху най-проблемните участъци.

Скраб за лице с мед

Най-добрият вариант за едновременно ексфолиране и овлажняване на лицето. Отново добавете към меда няколко капки лимон, но този път и натрошени ядки. Нежно масажирайте лицето и оставете естествените продукти да си свършат работата. След процедурата ще чувствате лицето си значително по-чисто и свежо.

Мед и канела

Комбинацията между мед и канела е знак за двойно почистване и двойно антибактериално действие. Взаимно допълващи се, тези две съставки значително подобряват вида на кожата. Смесете в плитък съд 3 супени лъжици канела на прах с 2 супени лъжици мед. Тъй като може да се получат бучки, разбърквайте, докато не видите, че количеството канела е равномерно разпределено в меда. Нанесете като маска и изчакайте 30 минути.

Мед и ябълка

Двете съставки са колкото вкусни, толкова и полезни. Медът и ябълката са ефективен начин за справяне с упоритото акне, тъй като спомагат за бързото възстановяване на кожата и нейното регенериране. Премахват излишното омазняване, „отварят“ порите и оставят кожата чиста и значително по-мека. За маската ви трябва блендер, в който поставяте една изчистена от семките ябълка и „смилате“ с 4 супени лъжици мед. Нанесете плътно върху лицето и изчакайте 30 минути преди изплакване.

Източник: tialoto.bg

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност