Close search

Лимонова вода против нерви

Лимонова вода против нерви Лимонова вода против нерви photo-credit

Ако стомахът ви е здрав и не ви мъчат киселини – запасете се с повечко лимони. Лимоните са изключително полезни за хора с напрегната нервна система! 

Водата с лимон е в състояние да подейства успокояващо на чувствителните хора и най-вече на емоционалните дами, описват от medikforum.ru. Канадски учени от университета в Онтарио са достигнали до извода, че лимоните помагат за стабилизиране на нервната система. 

Те дори препоръчват на хората, склонни към изблици на емоции, да излизат от дома си с бутилка вода с лимон. Всички мислят, че киселият лимонов сок по-скоро ободрява. Но – оказва се – е точно обратното. Лимонът успокоява нервната система, като потиска активността на стресовите хормони.

Лимонът помага на организма да се бори успешно със стреса и депресиите, а в същото време притъпява и чувството на глад. Има и друг добър ефект за любителите на лимони: в кората на този цитрус се съдържа много пектин, а той е добър помощник при всеки опит за стопяване на излишните килограми, пише lekuva.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK