Close search

Няколко храни за по-добър секс

Няколко храни за по-добър секс Няколко храни за по-добър секс Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Намаленото желание за интимен контакт и пониженото сексуално влечение обикновено са признаци за намалено либидо. То може да се дължи на разнообразни фактори, включително на хормонални промени, на умора и на стрес. 

Този сексуален проблем, макар рядко да е перманентен и да се нуждае от намесата на лекар, представлява неприятна част от ежедневието, но съществуват множество природни средства, с които той да се реши без лекарства. 

Всичко, което консумирате, оказва влияние върху сексуалния ви живот. Ето няколко храни, които при редовна консумация бързо и лесно могат да решат много от проблемите в секса. За да подействат обаче, те трябва да се консумират редовно, тъй като въздействието им се дължи на натрупване на полезните съставки в клетките на тялото ви, пишат от apteka-optima.com.

Аспержи

В аспержите се съдържа много фолиева киселина. Тя има свойството да увеличава производството на хистамин, което прави много по-лесно достигането на оргазъм и при двата пола.

Чесън

В чесъна се съдържа съставката алицин, която не само се бори с инфекциите и действа срещу бактериите, но също така подобрява кръвообращението. Това способства за по-добро снабдяване с кръв на основните ерогенни точки, мозъка и гениталиите.

Стриди

Стридите представляват класически афродизиак, който се употребява от Древността за подобряване на либидото у мъже и жени. Те могат да се консумират в суров, пържен, печен или варен вид. Тяхното положително действие върху либидото се дължи на съдържащите се в тях аминокиселини и допамин. Тяхната консумация увеличава производството на тестостерон, който има положително влияние върху сексуалното желание и при двата пола.

Джинджифил

Джинджифилът е пикантна подправка, която стимулира притока на кръв в тъканите. Това прави ерогенните зони и на мъжете, и на жените много по-чувствителни, увеличава желанието и подобрява либидото.

Шоколад

Шоколадът е богат на химичното съединение фенилетиламин. Това е вещество, което се отделя в мозъка, когато сме щастливи. Освен това то стимулира производството на допамин в центъра на удоволствието в мозъка, затова може да увеличи либидото и желанието за интимност.

Авокадо

В него също се съдържа много фолиева киселина, но също така и витамин В6, който увеличава производството на мъжки хормони. Интересен факт е, че през 16 век на католическите свещеници в Мексико е било забранено да консумират авокадо, тъй като формата му наподобява тази на мъжки тестиси. Всъщност на езика на ацтеките дървото се е наричало "ahuacuatl", тоест "тестикулно дърво".

Люти чушки

Те съдържат съставката капсаицин, която сгрява и има благоприятно действие върху кръвообращението в тъканите. По-интензивното насищане с кръв на тъканите на половите органи увеличава интензивността на оргазъма.

Смокини

Тези плодове са известни като афродизиак още от древни времена. Богати са на аминокиселини, които спомагат за увеличаване на възбудата и на сексуалната издръжливост. Освен това смокините съдържат протеини, които спомагат за увеличаване на секрецията на полови хормони както у мъжете, така и у жените, като по този начин активира желанието за интимност.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност