Close search

Няколко съвета как да запазим форма след отпуската

Няколко съвета как да запазим форма след отпуската Няколко съвета как да запазим форма след отпуската Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Месеци наред сте се измъчвали с диети и упражнения, за да се стегнете за плажния сезон...
Но по време на самата почивка сте си позволили да се отпуснете и сте качили няколко килца. Колегите от
woman.bg 
предлагат няколко прости съвета, с чиято помощ ще си върнете предишната форма.

 Съвет 1. Ако сте правили упражнения, за да покажете перфектно тяло на плажа, не прекъсвайте тренировките и след като се върнете от море. На работа не ползвайте асансьора, а се качвайте пеша по стълбите, най-добре на бегом. Ще видите, че е много по-лесно да поддържате форма, ако сте физически активна. 

Съвет 2. Скрабове, компреси и пак скрабове! Дълбокото почистване на кожата е нещо, което можете да си правите сами всеки ден с помощта на съвременни козметични продукти. Тези процедури ще ви помогнат да изхвърлите токсините и ще ви предпазват от целулит през цялата година. 

Съвет 3. Ползвайте укрепващи средства за тяло – например лосион за оформяне на силуета или антицелулитен гел. Тези продукти ще ви помогнат да поддържате в тонус най-проблемните зони – корема и бедрата. 

Съвет 4. Включете в менюто си повече плодове и зеленчуци. Много скоро ще се почувствате ободрени и свежи. Пийте смути от горски плодове, за да се пречистите от токсините, да се чувствате здрави и да изглеждате ослепително! 

Съвет 5. Ако обичате да прекарвате свободното си време в шумни компании, пийте по възможност само нискокалорични коктейли, без съдържание на кола и други сладки напитки. Старайте се да пиете много вода между храненията – така ще напълнявате по-малко.

Съвет 6. Тенът може да ви помогне да прикриете проблемните зони на фигурата ви. Бронзовият загар ще подчертае достойнствата и ще скрие малките недостатъци на кожата като целулит и стрии. На плажа взимайте слънчеви бани само сутрин или вечер (никога в средата на деня!) и ползвайте лосиони за защита на кожата. В градски условия можете да поддържате загара с посещения на солариум. 

Съвет 7. Плувайте много, както на самата почивка, така и в града (на басейн). След плуване нанесете на външната част на ръцете от рамото до лакътя тонизиращ гел – така ще поддържате най-уязвимия участък във форма. 

Съвет 8. След отпуската спазвайте детоксикираща диета две седмици. Наблегнете на дребните плодове и зеленчуците – целина, цвекло, череши. Можете да ползвате и леки разхлабващи средства, купени от аптеката. 

Съвет 9. Започнете да обновявате гардероба си за есенно-зимния сезон. Може това да ви прозвучи глупаво, но пазаруването изгаря калории! Тичане по разпродажби с куп торби в ръце или достолепно посещение на разкошни бутици – и двете ще се отразят добре на външния ви вид. 

Съвет 10. Бъдете възможно най-уверени в себе си и привлекателността си. Повярвайте, че изглеждате страхотно с новата си вталена рокля! Добавете към тоалета и чифт обувки на висок ток и се насладете на резултата. Не си позволявайте да смъквате летвата на това самочувствие – то е най-добрият стимул да останете във форма.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност