Close search

Плодова вода за укрепване на здравето и пречистване на организма от токсини

Плодова вода за укрепване на здравето и пречистване на организма от токсини Плодова вода за пречистване на организма от токсините и укрепване на здравето ни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Важно за организма ни е да го пречистваме поне веднъж годишно от токсините.

С какво освен да го пречистим, можем и да го заздравим и освежим:

Съставки:

– 1-2 литра вода
– 1 краставица
– 1 лимон
– 1 шепа пресни листа от мента (около 10-13)

С какво допринасят отделните съставки за цялостния ефект на водата:

1. Краставиците съдържат веществото цитрулин, което помага на организма да се отърве от токсичния амоняк. Амоняк се образува при разграждането на протеините в организма за енергия, но отделеният амоняк води до увреждане на клетките.

2. Лимоновият сок регулира и стимулира храносмилането. Той е много полезен при запек, киселини и газове. Стимулира производството на жлъчен сок, които пък от своя страна е изключително важен за разграждането на мазнините в червата.

3. Ментата придава свеж вкус на този здравословен коктейл, но освен това засилва ефектите на лимона свързани с храносмилането и образуването на жлъчен сок. Ментата е ефективна при стомашно-чревни спазми.

Приготвяне:

Нарежете лимона и краставицата на кръгчета и ги поставете в кана. Добавете листата от мента и накрая напълнете каната до горе с вода. Така получената течност оставете в хладилник да престой за една нощ. Пийте, когато желаете и се насладете на свежият вкус.

Източник: zdraviste.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност