Close search

Риганът намалява риска от рак на простатата

Риганът намалява риска от рак на простатата Риганът предпазва мъжете от развитие на рак на простатата, показва ново изследване на учени от Университета в Лонг Айлънд, САЩ. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Риганът предпазва мъжете от развитие на рак на простатата, показва ново изследване на учени от Университета в Лонг Айлънд, САЩ.

Тази билка е известна в народната медицина като лечебна. Активна съставка на ригана е съединението карвакрол, което е в състояние да спре растежа на опасните ракови образования.

Специалистите проучили възможността на ригана да убива ракови клетки. Резултатите от изследванията показват, че съединението води до саморазрушението на раковите клетки.

Риганът е често използвана подправка в италианската кухня, има противовъзпалителни и антибактериални свойства. В ригана се съдържат и много витамини, желязо, манган, фибри, витамин E и др. Подправката може да се добавя не само върху пица, но и в салати, омлети и ястия.

Другите положителни свойства на ригана включват подобряване на храносмилането, повишаване на имунната система, премахване на умората и болката в мускулите, а кожата остава гладка и еластична, припомня агенция БГНЕС.

Източник: /zdrave.log.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност