Close search

Сок от бъз - мощен лечител

Сок от бъз - мощен лечител Сок от бъз - мощен лечител Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Билкарите почитат бъза или свирчовината, както още я знаят, като мощна билка, помагаща за много състояния. 

Сиропът от бъз гранични с елексир на боговете. И това не е само заради уникалния му вкус и аромат, но и заради неговите невероятни свойства – тонизира, стимулира и предазва организма, припомнят от bilka.info.

Народният лечител Петър Димков твърди, че черният бъз е най-силната българска билка. Лечебни свойства имат всичките му части – корените, плодовете, листата, цветовете. Чаят от цветовете му се използва за инхалации при възпалено гърло, при възпаление на пикочните пътища и хемороиди.

Отвара от листата помага при кожни обриви и ревматизъм. Плодовете действат общоукрепващо и имуностимулиращо.

Ето как се приготвя сироп от бъз:

Необходими продукти: 

  • 30 цвята бъз
  • 2 кг. захар
  • 1 пакетче лимонена киселина
  • 1 л. вода

Начин на приготвяне:

Цветовете се измиват и се накисват във вода за 24 часа, като се покриват изцяло. Полученият сироп се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина. Разбърква се, докато захарта се разтвори. Налива се в бутилки, без да остава въздух. Съхранява се на студено и тъмно. Ако се сложат няколко зърна ориз, сиропът става газиран. Разрежда се в съотношение 1:9, сервира се с лимон и лед. За лятото това е чудесна разхладителна напитка без консверванти и с вълшебно действие.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност