Close search

В кухнята с chef Росен Тачев

В кухнята с chef Росен Тачев В кухнята с chef Росен Тачев photo-credit

Днес влизаме в кухнята на ресторант за дивеч "Ловната къща" с chef Росен Тачев. И освен за дивеч, ще си говорим за пътешествия, страст и много кулинария...

От колко време се занимаваш с кулинария?

Вече 11 години професионално се занимавам с изкуството на кулинарията.

Какво те запали по нея?

Това, че наистина е изкуство. Кулинарията не е просто да сготвиш дадено ястие. Тя е страст, вдъхновение, магия, начин на изразяване на себе си дори...

Казваш, че кулинарията е страст. Но не е ли и любов. Или по-точно, за теб в по-голяма степен какво е - любов или страст?

За мен, страст. Бих казал, страст и вдъхновение. Вдъхновение за това, всеки ден да правиш нещо ново.

Главен готвач си в ресторант за дивеч. Какъв вид месо обичаш да си хапваш най-често?

Свинско. Любимо ястие ми е Диво прасе с пюре от моркови и ябълки с боровинков сос.

Обичаш ли да пътуваш и кое е мястото, на което все още не си, но искаш да отидеш?

Да, много. Бих искал да посетя Куба. Харесвам културата и духа, който носи.

Гурме или домашна кухня предпочиташ?

Домашната кухня определено ме грабва повече.

Сладко или солено?

Сладко :)

След 5 години се виждаш като?

Надявам се да продължа да се занимавам с професията си на готвач. 

Освен в България, има ли друго място, на което би искал да живееш?

Въпреки, че все още не съм я посетил, но както споменах имам огромното желание -мисля, че отново бих избрал Куба.

Какво приготви за Kulinaria.bg chef Росен Тачев, може да видите тук.

Автор и снимка: Нина Тодорова, Kulinaria.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK