Close search

Aгнешко бутче с хвойна и розмарин

5.0
от общо 127 гласа
Време: 2 ч. и 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Aгнешко бутче с хвойна и розмарин photo-credit Aроматно агнешко бутче с хвойна и розмарин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 190 градуса. Смесваме смачканите скилидки чесън, накълцаните листа розмарин, черния пипер и хвойната с достатъчно зехтин, до получаване на паста. 
  2. Натриваме студеното агнешко месо (току-що извадено от хладилника) със сместа и го оставяме за около 1 час, докато се загрее до стайна температура.
  3. Слагаме бутчето в тавичка и го изпичаме за 1 час и 45 минути. Изваждаме го и го оставяме да почине върху дъска около 30 минути, увито във фолио. 
  4. Така приготвеното месо ще остане леко розово в средата, но ако го предпочитаме по-добре изпечено, го оставяме във фурната 2 часа.
  5. Изсипваме излишната мазнина от тавата и я слагаме на котлона. Добавяме виното и го кипваме. 
  6. Прехвърляме соса в сосиера и го посоляваме на вкус. Нарязваме агнешкото на филии и добавяме изтеклия върху дъската сок в сосиерата. 
  7. Поднасяме месото топло.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK