Close search

Балканска курбан чорба

4.8
от общо 131 гласа
Време: 90 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Балканска курбан чорба photo-credit Апетитна агнешка балканска курбан чорба с целина

Продукти

100 г съдържат:

  • 240 калории
  • 37 г мазнини
  • 25 г протеини
  • 12 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме месото. Към него прибавяме 8 чаени чаши студена вода и го варим на тих огън. 
  2. След 1 час на варене, прибавяме обеления и нарязан на едро лук и почистените, обелени и нарязани на едри парчета целина. Прибавяме солта и ситно стритите люти чушки, и варим до пълното омекване на месото. 
  3. След като свалим от котлона, по желание прибавяме малко зелен лук и няколко стръка прясна коприва. Разбъркваме. 
  4. Сервираме курбан чорбата докато е още топла. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK