Close search

Бяло ризото със скариди и тиквички

5.0
от общо 129 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Бяло ризото със скариди и тиквички photo-credit Бяло ризото със скариди, тиквички и ароматни нотки е едно страхотно италианско ястие

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза в посолена вода и прецеждаме. 
  2. Почистваме, измиваме и нарязваме тиквичките на ситно. 
  3. В дълбок съд запържваме за кратко чесъна и тиквичките. 
  4. Прибавяме скаридите и бялото вино. 
  5. Задушаваме докато поизври течността, но да остане малко на дъното. В този момент прибавяме сварения ориз, разбъркваме добре и сваляме от огъня. 
  6. Поднасяме с настъргания пармезан и поливаме с две-три лъжички зехтин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK