Close search

Домашна бисквитена торта

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Домашна бисквитена торта photo-credit Вкусна домашна бисквитена торта

Начин на приготвяне

1. Завираме на котлона 1 л. мляко със 150 гр захар. Разтваряме нишестето в малко мляко и добавяме към сместта с непрестанно бъркане.

2. Сваляме от котлона и бъркаме докато започне да се охлажда и добавяме ванилията.

3. Разтапяме шоколада на водна баня.

4. В правоъгълна тавичка нареждаме малко крем, върху него ред бисквити и поръсваме с разтопения шоколад. Така редуваме ред бисквити, шоколад и ред крем, като завършваме последния пласт с крем.

5. Оставяме в хладилник поне за 3-4 часа. Преди да сервираме, поръсваме с кокосови стърготини и  разтопен шоколад.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK