Домашна халва
Продукти
Начин на приготвяне
- В дълбока тенджера смесваме захарта и глюкозата.
- Добавяме водата, ако се наложи може да сложим малко повече от литър - захарта трябва да "плува" във водата.
- Разбъркваме добре и загряваме котлона, като бъркаме постоянно, докато захарта се разтопи.
- Варим около 10 минути - докато получим гъстотата на локум.
- След това прибавяме тахана и намаляваме температурата, като продължаваме да бъркаме, докато се получи хомогенна смес.
- Изсипваме пресятото брашно, снемаме от огъня и бъркаме, докато сместа започне да се стяга.
- Когато сместа леко се охлади, прибавяме ядките.
- Разбъркваме добре и прехвърляме в подходяща намаслена тава.
- Оставяме да изстине напълно, след което прехвърляме върху готварска или оризова хартия.
- Преди поднасяне, я нарязваме.
Пълнени домати с ориз и свежи подправки
Измиваме внимателно доматите и ги подсушаваме внима...
Турско кафе на джезве
Слагаме кафето в джезвето, добавяме водата и захарта. Поставяме на котлона, като внимателно следим ка...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook