Close search

Домашна халва

4.8
от общо 129 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Домашна халва photo-credit Домашна халва

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбока тенджера смесваме захарта и глюкозата.
  2. Добавяме водата, ако се наложи може да сложим малко повече от литър - захарта трябва да "плува" във водата. 
  3. Разбъркваме добре и загряваме котлона, като бъркаме постоянно, докато захарта се разтопи.
  4. Варим около 10 минути - докато получим гъстотата на локум. 
  5. След това прибавяме тахана и намаляваме температурата, като продължаваме да бъркаме, докато се получи хомогенна смес. 
  6. Изсипваме пресятото брашно, снемаме от огъня и бъркаме, докато сместа започне да се стяга. 
  7. Когато сместа леко се охлади, прибавяме ядките. 
  8. Разбъркваме добре и прехвърляме в подходяща намаслена тава. 
  9. Оставяме да изстине напълно, след което прехвърляме върху готварска или оризова хартия.
  10. Преди поднасяне, я нарязваме.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK