Close search

Доматена пица с чесън

4.5
от общо 127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Доматена пица с чесън photo-credit Сочна пица с домати

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме доматите и ги нарязваме. Поставяме ги в купа. 
  2. Нарязваме чесъна на много ситно или го счукваме в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Добавяме го към доматите и ги оставяме настрана.
  3. Разточваме тестото* върху набрашнения плот с помощта на точилка, с големина по избор.
  4. Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме настъргания кашкавал, моцарелата, доматите и поръсваме с ригана. 
  5. Печем пицата в максимално загрята фурна, за около 10-15 минути или докато кашкавалът добие златист цвят.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".

Още от : пица

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK