Close search

Двойно шоколадов брауниз с киноа

5.0
от общо 127 гласа
Време: 1 ч. и 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Двойно шоколадов брауниз с киноа photo-credit Вкусно шоколадово брауни с череши и киноа

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме черешите в топла вода за най-малко един час.
  2. Загряваме фурната на 200 градуса и намазваме подходяща тава с маслото.
  3. В голяма купа разбъркваме брашното, какаото на прах, солта и пудрата захар. Оставяме настрана.
  4. Маслото и шоколада поставяме на водна баня в малка тенджера, и оставяме на слаб огън, докато не стане напълно гладка и еднородна смес. 
  5. След това снемаме от котлона и разбъркваме добре, като добавяме ванилията. Оставяме настрана.
  6. В мискер на средна скорост разбиваме яйцата и захарта за около 3 минути, докато станат бледи на цвят. Намаляме скоростта и изсипваме 1/4 от сухите съставки. Добавяме 1/3 от вече готовата смес със шоколада и маслото, и разбиваме. 
  7. Повтаряме, докато от всички продукти се получи еднородна смес. Изключваме мискера и сгъваме люспите на киноата на ръка. Изцеждаме черешите.
  8. Изсипваме тестото в тава и разстиламе равномерно с помощта на шпатула.
  9. Печем около 30 минути. Охлаждаме на стайна температура за поне 45 минути преди разрязване. 
  10. По желание, преди сервиране поръсваме с малко пудра захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK