Close search

Гъбена крем супа здравословноApple

4.2
от общо 134 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Гъбена крем супа photo-credit Гъбена крем супа с моркови и прясно мялко

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Във вряща посолена вода -2 литра, пускаме почистените и нарязани на дребно, лук, моркови и гъби. 
  2. Като заврат, ги отцеждаме и пасираме, след което връщаме пюрето във водата.
  3. Запържваме леко брашното в маслото и го подправяме с черния пипер. 
  4. Разреждаме с прясното мляко и връщаме получения сос в супата. 
  5. Оставяме да заври и отстраняваме от огъня.
  6. Поднасяме супата с крутони. По желание, може да поднесем и с нарязано на ситно варено яйце.

1 Коментар

  1. Small
    Boyan

    Sledvashtiqt put ne propuskaite da kajete kolichestvoto na vodata, zashtoto tova e mnogo vajno

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK