Close search

Гъби в зехтин

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Гъби в зехтин photo-credit Сочни гъби в зехтин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите на едро. (По желание, може да ги оставим цели).
  2. В дълбок тиган загряваме зехтина. Прибавяме гъбите и ги оставяме да се задушат под капак, като разбъркваме от време на време.
  3. След около 10 минути, добавяме чесъна и подправките.
  4. Задушаваме за още около 10 минути, снемаме от котлона и поръсваме със ситно нарязаният магданоз.
  5. Разбъркваме и сервираме.

2 Коментара

  1. Todorova.nina
    Нина Тодорова, Kulinaria.bg

    Да, с масло са както се казва "класика в жанра".
    Рецепта на гъби в масло сме написали тук: http://kulinaria.bg/recipes/gabi-v-maslo, а с масло и с добавени сушени домати тук: http://kulinaria.bg/recipes/gabi-v-maslo-sas-susheni-domati :)

  2. Small
    Анонимен

    Предпочитам ги пак така,но с масло :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK