Гюзлеми по български
Продукти
- 250 гр. сирене
- 10 с.л. мас размекната (може и с масло, но по-вкусни стават с мас)
- 1 ч.л. сода
- 100 мл. вода
- 830 гр. брашно (за средно меко тесто)
- 250 мл. кисело мляко
- 150 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне
- Разтваряме содата в киселото мляко, добавяме прясното мляко, водата, олиото, солта, захарта и разбъркваме. Към сместа прибавяме пресятото брашно и замесваме средно-меко тесто, което покриваме и оставяме за 1 час.
- Разделяме тестото на 6 топки. От всяка разточваме кора с дебелина 1 мм.
- Мажем с мас и поръсваме със ситно натрошено сирене.
- Навиваме на руло, раздърпваме леко и усукваме. От единия край на усуканото тесто, навиваме охлювче нагоре, а от другия край - също навиваме охлювче, но надолу. Мажем охлювчетата с мас и ги поставятме едно върху друго. Разточваме гюзлема с дебелина 5 мм.
- Печем на сач или тиган, предварително загрят и намазан с мазнина.
Картофени кошнички
Обелваме картофите и ги слагаме в микровълнова печка, за около 30 минути. След като станат готови кар...
Лучени кръгчета
Изсипваме брашното и солта в купа.Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едн...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook