Close search

Гюзлеми по български

4.5
от общо 138 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Гюзлеми по български photo-credit Гюзлеми със сирене по български

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме содата в киселото мляко, добавяме прясното мляко, водата, олиото, солта, захарта и разбъркваме. Към сместа прибавяме пресятото брашно и замесваме средно-меко тесто, което покриваме и оставяме за 1 час. 
  2. Разделяме тестото на 6 топки. От всяка разточваме кора с дебелина 1 мм.
  3. Мажем с мас и поръсваме със ситно натрошено сирене.
  4. Навиваме на руло, раздърпваме леко и усукваме. От единия край на усуканото тесто, навиваме охлювче нагоре, а от другия край - също навиваме охлювче, но надолу. Мажем охлювчетата с мас и ги поставятме едно върху друго. Разточваме гюзлема с дебелина 5 мм.
  5. Печем на сач или тиган, предварително загрят и намазан с мазнина.
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK