Close search

Хляб с тиквени семки

5.0
от общо 126 глас
Време: 170 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Хляб с тиквени семки photo-credit Хляб с тиквени семки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме различните видове брашна и солта в купа. В средата издълбаваме кладенче и в него поставяме останалите продукти с изключение на семките.
  2. Замесваме около 10-15 минути - докато се получи меко, еластично тесто.
  3. Накрая добавяме две трети от слънчогледовите семки. Размесваме. Оставяме да почине за 10 минути.
  4. След това оформяме хлебче в избрана форма. Правим няколко разреза по желание и оставяме да втасва за 1 час, докато удвои обема си.
  5. След като хлябът втаса, го напръскваме с вода, поръсваме го с останалите слънчогледови семки и печем на 200 градуса за 22-26 минути.
  6. Последните 5 минути може отново да напръскаме хляба с вода за получаване на по-дебела кора. Хлябът е готов когато при почукване звучи на кухо.

Съвет: При втасването трябва да се внимава, тъй като грахамът е по-слабо брашно и може лесно да превтаса и да спадне.

* "Хляб с тиквени семки" може да опитате в Пекарната "Булгар Двор"

Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK