Close search

Хрупкава риба с домати и маслини

4.5
от общо 136 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Хрупкава риба с домати и маслини photo-credit Хрупкава риба с чери домати, маслини и зехтин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 200 градуса.
  2. Рибата се подправя със сол и черен пипер.
  3. В голям тиган се загрява зехтинът.
  4. Добавят се парчетата риба с кожата надолу.
  5. Изпържват се 2 - 3 минути, или докато кожата стане хрупкава.
  6. Рибата се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
  7. Отгоре и отстрани се поставят доматите, маслините и орехите.
  8. Рибата се пече 12 - 15 минути.
  9. Изважда се от фурната и се разпределя в чинии.
  10. Всяка печена риба с домати и маслини, се поръсва с босилек и леко се полива със зехтин.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK