Close search

Хумус

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Хумус photo-credit Плътен и ароматен хумус

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме зърната нахут от предната вечер. На другия ден ги варим до омекване. 
  2. Изцеждаме водата и пасираме ядките в кухненски блендер. Добавяме сусамовия тахан, зехтина, лимоновия сок и подправкитe. Ако стане твърде гъсто, може да добавим малко вода.
  3. По желание, може да гарнираме с маслини и да поръсим с червен пипер. Хумусът е много вкусен и с арабски питки.
Още от : предястия

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    Много лесна и хубава рецепта, може да се добави и чесън, ако обичате този вкус..

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK