Close search

Картофен чипс със зехтин

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 3

Картофен чипс със зехтин photo-credit Картофен чипс със зехтин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме картофите на резени с около 2-3 мм дебелина. 
  2. Слагаме ги в купа и добавеме 1 супена лъжица от зехтина. Посоляваме и разбъркваме. 
  3. В голяма тава поставяме два слоя фолио за печене. С останалия зехтин намазняваме горния слой и поставяме върху него картофите. 
  4. Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем 15 минути, след което объръщаме картофите и намаляме фурната до 180 градуса. Печем още 15 минути, докато картофите станат хрупкави.

* Може да изпържим чипса във фритюрник. 

Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK