Close search

Картофена тарта

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Картофена тарта photo-credit Вкусна картофена тарта

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме брашното в дълбок съд, поръсваме с щипка сол. Нарязваме на дребно маслото върху брашното. С върха на пръстите си стриваме брашното с маслото, докато се получи песъчлива смес. Изливаме 30 мл. вода в сместа и с бързи движения образуваме топка тесто, което не трябва да месим. Слагаме тестото в хладилника за около час.
  2. Изваждаме тестото и го разточваме на кръг, чиято дебелина трябва да е около 3 до 5 милиметра.
  3. Навиваме кръга на набрашнена точилка и го разстиламе върху плитка тавичка. Натискаме тестото по дъното на тавичката, за да се разположи добре. Не намасляваме тавичката, защото тестото съдържа масло.
  4. Набoждаме тестото с вилица, за да не се надига при печенето. Намазваме дъното с доматения концентрат. 
  5. Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото и подправките.
  6. Разполагаме картофите, нарязани на кръгове и поръсваме с натрошеното сирене и нарязаните аспержи.
  7. Изливаме в тавичката върху другите съставки.
  8. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 45 минути до порозовяване на тестото и стягане на яйчната смес.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK