Close search

Картофени мъфини

4.5
от общо 131 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 1

Картофени мъфини photo-credit Нетрадиционни и изключително вкусни картофени мъфини със свежи подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната до 220 градуса. Намасляваме незалепваща форма за 12 мъфина. 
  2. Загряваме млякото и маслото. Разтваряме кубчето зеленчуков бульон в течността, и ги прибавяме към картофите заедно с натрошеното сирене, сухите домати, зеления лук, магданоза и останалите подправки и объркваме добре всичко.
  3. Разбиваме двата жълтъка и ги прибавяме към сместа. Разбъркваме докато се усвоят. 
  4. Разбиваме с тел белтъците на пяна, прибавяйки по малко от тях към картофената смес. С помощта на лъжица разпределяме сместа в 12-те формички за мъфини. 
  5. Печем в загрятата фурна около 20-25 минути, или докато придобият златисто-кафяв цвят.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK