Close search

Кейк с круши и шоколад здравословноApple

5.0
от общо 128 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Кейк с круши и шоколад photo-credit Кейк с круши, шоколад и орехи

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме крушите на парченца. Слагаме ги да заврат с лимоновия сок и вода, колкото да ги покрие. Оставяме да изстине.
  2. Загряваме предварително фурната до 180 градуса.  В купа, смесваме брашното, бакпулвера, захарта, смелените ядки, яйцата, какаото. Постепенно прибавяме и сметаната до хомогенна смес.
  3. Изцеждаме крушите върху попивателна хартия и ги добавяме към тестото. 
  4. Изсипваме сместа в предварително намазана с малсо тавичка, с диаметър 20-25 см.
  5. Печем около 40 минути, като проверяваме дали се е стегнало тестото с нож, който трябва да остане чист след набождане на кейка. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK