Close search

Коктейл ”Абако”

5.0
от общо 128 гласа
Време: 15 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Коктейл ”Абако” photo-credit Коктейл ”Абако”

Продукти

Начин на приготвяне

  1. "Шейкваме" съставките с помощта на шейкър с много лед и ги изливаме в чашата. 
  2. Горната част на коктейла е наречена „Флот”. Той се прави с натрошен лед, които смесваме със синьо кюрасо, малко газирана вода, няколко капки водка в отделна чаша и с помощта на барова лъжичка изливаме върху жълтата част.
  3. За украса - на шишче "нанизваме" резен портокал и няколко черешки (мараскино). Гарнираме.
Още от : напитки

2 Коментара

  1. Alejandros%20label
    Alejandros Label


    Нарекохме го "Абако", името идва от красив остров на Бахамите. Любовта и емоцията, която влагаме в коктейла изобразява красотите на острова, неговата страст и чистота. Бистри води, златни пясъци и усмихнати хора, да такава среда може да създаде един еликсир. Коктейл "Абако" има в себе си типичните съставки, които биха Ви омагьосали на един подобен рай: лимон, кокос, пъпеш, свеж сок от портокал и не на последно място ром Бакарди. Докоснете с устни тази наслада!!! Авторски коктейл представен от ALEJANDRO'S Label и Kulinaria.bg.

  2. Alejandros%20label
    Alejandros Label

    Тук представяме една идея, една магия, една професия наречена „Барман”. Забравена с годините в България, кара хората, които я практикуват от професия или занаят да я наричат „просто нещо временно докато си намеря работа”. Това ни обижда, но и ни мотивира да покажем , че има място и има хора, които не се срамуват да кажат, че могат, че разбират и, че практикуват с достойнство. Това е изкуството да предаваш аромата, историята и качеството на напитките, правено от дълбока древност.
    Такива са барманите и ако ти си мотивиран и ни подкрепяш ела тук, истински сме и сме ти приятели.Това е мисията на можещите, на хората с въображение, които искат да създават и творят в името на човечеството!!!
    ....p.s.Alejandro’s Label.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK