Close search

Коледни сладки

4.5
от общо 131 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Коледни сладки photo-credit Вкусни Коледни сладки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, захарта, яйцата, размекнатото масло и бакпулвера и ванилията. Омесваме го добре на ръка. Ако тестото стане много ронливо, можем да добавим малко студена вода.
  2. Правим го на топка и го увиваме в прозрачно фолио. Слагаме го за 30 минути в хладилника.
  3. Разстиламе го на тънка кора и го нарязваме с формички за сладки. Нареждаме ги върху хартия за печене и печем за 10 минути, на 180 градуса.
  4. По желание, можем да ги слепим с мармалад или сладко и ги поръсваме с пудра захар, смесена с ванилия. По желание, можем да ги украсим и с декорация за сладки.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK