Close search

Коледни сладки "Елха"

4.5
от общо 129 гласа
Време: 12 ч. и 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 15

Коледни сладки "Елха" photo-credit Коледни сладки "Елха"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маслото със захарта до побеляване. 
  2. Прибавяме едно по едно яйцата, какаото, канелата, прясното мляко и брашното с бакпулвера.
  3. Замесваме тесто, което оставяме да престои 1 нощ. 
  4. На другия ден разточваме кора с дебелина около половин сантиметър и режем с формички във вид на елха (или други, по избор). Намазваме с разбито яйце и отгоре поръсваме със захар. 
  5. Печем в намазнена тава, на умерена фурна (180 градуса), около 25-30 минути.

2 Коментара

  1. Todorova.nina
    Нина Тодорова, Kulinaria.bg

    Здравейте, Korinna203,
    Сладките не са меки, но не са и много твърди - получават се приятно хрупкави.
    Поздрави,
    Нина

  2. Small
    Korinna203

    Това меки сладки ли са?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK