Коледни сладки "Елха"
Продукти
- 1 ванилия
- 5 с.л. прясно мляко
- 1 бакпулвер
- 500 г брашно
- 1 ч.л. канела
- 100 г какао
- 3 яйца
- 200 г пудра захар
- 130 г краве масло меко, на стайна температура
Начин на приготвяне
- Разбиваме маслото със захарта до побеляване.
- Прибавяме едно по едно яйцата, какаото, канелата, прясното мляко и брашното с бакпулвера.
- Замесваме тесто, което оставяме да престои 1 нощ.
- На другия ден разточваме кора с дебелина около половин сантиметър и режем с формички във вид на елха (или други, по избор). Намазваме с разбито яйце и отгоре поръсваме със захар.
- Печем в намазнена тава, на умерена фурна (180 градуса), около 25-30 минути.
Греяна ракия
Слагаме ракията на котлона и загряваме внимателно, без да оставяме да заври.Слагаме меда и разбърквам...
Печен свински врат
Отстраняваме дебелата жилка на листата и ги разстиламе. Взимаме месото и го намазваме от всички стран...
2 Коментара
Здравейте, Korinna203,
Сладките не са меки, но не са и много твърди - получават се приятно хрупкави.
Поздрави,
Нина
Това меки сладки ли са?