Close search

Конфитюр от ягоди

4.0
от общо 126 глас
Време: 6 ч. и 45 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Конфитюр от ягоди photo-credit Конфитюр от ягоди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме ягодите
  2. В съда, в който ще варим ягодите, нареждаме ред ягоди, ред захар. Оставяме ги да престоят около 5-6 часа, като е добре да ги разбъркваме от време на време. 
  3. На следващия ден ги слагаме на огъня да врат с водата. 
  4. След като сиропът се сгъсти, прибавяме лимонтузуто. След 5 минути сваляме сладкото от огъня, като го разклащаме за да се отдели пяната и ягодите да не са залепнали една за друга. 
  5. Изсипваме в бурканчета и затваряме докато са горещи. Обръщаме с капачката на долу, за се получи вакум.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK