Close search

Козунак по виенски

4.7
от общо 131 гласа
Време: 110 мин.
Ниво: трудно
Порции: 1

Козунак по виенски photo-credit Козунак по виенски с бяло брашно и ванилия

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.
  2. Затопляме леко всички други продукти и ги смесваме с маята. 
  3. Месим продължително време до момента, в който тестото започне да се отлепва от съда. Тестото втасва за 60 минути не повече. 
  4. След това, оформяме тестото като козунак в предпочитаната форма и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20-30 минути.
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK