Close search

Козунак с филирани бадеми

4.8
от общо 130 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 1

Козунак с филирани бадеми photo-credit Козунак с бяло брашно и филирани бадеми

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.
  2. Затопляме леко всички други продукти и ги смесваме с маята. 
  3. Месим продължително време до момента, в който тестото започне да се отлепва от съда. "Бием" го 100 пъти в масата и го оставяме да втасва за 60 минути, не повече. 
  4. След това, оформяме тестото като козунак в предпочитаната форма, намазваме го с жълтък и го поръсваме с бадемите.
  5. Печем козунака в предварително загрята фурна, на 220 градуса за около 20-30 минути.
Още от : печива

1 Коментар

  1. Small
    kolevast

    50 gr.maya na kolko grama se ravnyava ot sugata/aktiv/?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK