Козунак с мак
Продукти
Начин на приготвяне
- Към пресятото брашно прибавяме прясното мляко с разтворено в него 1/2 кубче мая.
- Добавяме и олиото, като част от него оставяме за месенето, стафидите, ванилията и захарта.
- Месим дълго и енергично.
- Добавяме шепа брашно с яйцата, останалата мая и смесваме двете теста, като ги поливаме с малко олио.
- Месим дълго и енергично, като от време на време удряме тестото в масата (общо 100 пъти).
- Оставяме го да втаса на топло за 1 час и 30 минути.
- Замесваме го отново и го мажем с олио.
- Разделяме го на 3 части, които сплитаме на плитка.
- Оставяме го отново да втаса, мажем го с жълтък и го поръсваме със семето от мак.
- Печем козунакът в силно загрята фурна (на 220 градуса).
Козунак с филирани бадеми
Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.Затопляме ле...
Италиански козунак
Замесваме маята с малко брашно, мляко, щипка сол и захар, и оставяме да шупне. Премесваме отново с то...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook