Close search

Козунак с мак

4.7
от общо 128 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 1

Козунак с мак photo-credit Козунак с мак и стафиди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Към пресятото брашно прибавяме прясното мляко с разтворено в него 1/2 кубче мая.
  2. Добавяме и олиото, като част от него оставяме за месенето, стафидите, ванилията и захарта.
  3. Месим дълго и енергично.
  4. Добавяме шепа брашно с яйцата, останалата мая и смесваме двете теста, като ги поливаме с малко олио.
  5. Месим дълго и енергично, като от време на време удряме тестото в масата (общо 100 пъти).
  6. Оставяме го да втаса на топло за 1 час и 30 минути. 
  7. Замесваме го отново и го мажем с олио.
  8. Разделяме го на 3 части, които сплитаме на плитка.
  9. Оставяме го отново да втаса, мажем го с жълтък и го поръсваме със семето от мак. 
  10. Печем козунакът в силно загрята фурна (на 220 градуса).
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK