Close search

Крем супа от карфиол с кокосово мляко

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Крем супа от карфиол с кокосово мляко photo-credit Крем супа от карфиол с кокосово мляко

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и начупваме карфиола на букетчета. Сваряваме го в посолената вода за около 20 минути.
  2. На слаб огън леко препичаме брашното до розово и го объркваме с маслото. Размиваме полученото “тесто” малко по малко с млякото. Бъркаме постоянно, до сгъстяване (около 8-10 минути).
  3. Смесваме сварения карфиол, без да го изцеждаме от водата му, с получената брашнена каша. Смиламе с миксер и оставяме на слаб огън десетина минути, на затворен капак.
  4. Точно преди да сервираме, правим застройка с жълтъка и заквасената сметана. 
  5. Ако е нужно, може да добавим сол и черен пипер на вкус. 
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK