Close search

Крем супа от картофи и моркови с гъби

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Крем супа от картофи и моркови с гъби photo-credit Крем супа от картофи и моркови с гъби

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме картофите и морковитв. Лукa нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, моркови и картофи. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие зеленчуците. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато омекнат. Изцеждаме от водата. 
  4. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
  5. Преди сервиране добавяме сметаната, разбъркваме добре, добавяме и гъбите, и сервираме.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK