Close search

Кренвиршки

4.5
от общо 129 гласа
Време: 90 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Кренвиршки photo-credit Вкусни кренвиршки с лютеница

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Замесваме маята с 200 мл. от водата, захарта, щипка сол и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.
  2. След като втаса, правим кладенче от брашното. Слагаме маята, киселото мляко, разбъркано със содата, солта, водата и яйцата, като на две от тях отделяме жълтъците за намазване. 
  3. Замесваме тесто и го оставяме да втаса.
  4. След това правим малки топки, разточваме ги и ги режем по дължина на 5 места.
  5. Мажем ги с лютеница, настъргваме кашкавала, след това слагаме кренвирша и увиваме.
  6. Намазваме ги отгоре с жълтъците.
  7. Печем в умерена фурна.
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK